Монгол улсын болон импортлогч орны мал эмнэлэг, ариун цэврийн хууль, журам, стандарт болон бусад шаардлагыг компанийн хэмжээнд дагаж мөрдөх, хэрэгжүүлэх, мах, махан бүтээгдэхүүний ариун цэвэр, аюулгүй байдлыг хянан баталгаажуулах 1. Мал, мах хүлээн авахад мал эмнэлэгийн үзлэг, шинжилгээ хийх 2. Мал төхөөрөх үед мал эмнэлэгийн гурвалсан үзлэг хийх 3. Мах, махан бүтээгдэхүүнд мал эмнэлэг-ариун цэврийн үзлэг шинжилгээ хийх, 4. Махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн явцад чанарын хяналт тавих 5. Удирдлагаас өгсөн үүрэг даалгаврыг гүйцэтгэх