Гал тогооны үйл ажиллагааг стандартад нийцүүлэн үйлдвэрлэлд орж буй түүхий эд, бараа материал хүлээн авахаас эцсийн бүтээгдэхүүн гаргах хүртэлх технологийн бүхий л үйл ажиллагааг хариуцсан ажиллах. Батлагдсан технологийн дагуу амт чанартай, эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хоол гаргах Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу ажил үүргийг гүйцэтгэнэ.
Зочдоос хоол ундааны захиалга авах, санал болгох, тэдэнд мэргэжлийн түвшинд үйлчлэх, үйлчлэх, тэдний сэтгэл ханамжийг хангах, хэрэглэсэн бохир хэрэгслийг зөөх, цэвэрлэх ажлыг хийж гүйцэтгэнэ. Хичээл багатай оюутан байж болно