Хоол үйлдвэрлэлийн технологийн үйл ажиллагаанд эрүүл ахуй аюулгүй байдлын хяналтыг зохих төвшинд хэрэгжүүлэх Ажлын байранд тавигдах стандартыг хангаж, мөрдүүлэх, шаардлага тавих Үйл ажиллагааг уялдуулан зохицуулах, зохион байгуулах Ажилтнууд, удирдлагуудад сургалт, мэдээлэл хийх Ажилчдын эрүүл, аюулгүй орчинд ажиллах эрхийг хангах Хөдөлмөрийн нөхцлийн эрүүл мэндэд үзүүлэх нөлөөллийг үнэлэх, үнэлүүлэх, судлах Хортой аюултай хүчин зүйлсийн мэдээлэл, ажил үүргээ биелүүлэхэд шаардлагатай бусад мэдээллийг боловсруулах Ажлын байрны тодорхойлолтод заасан бусад чиг үүргийн дагуу ажиллана.