Батлагдсан төлөвлөгөөт цэсний дагуу бэлтгэл цехээс ирсэн хүнсний бэлдэцийн эрүүл ахуй, чанар аюулгүй байдал, хадгалалтын горим, хэмжээг шалгах., Чанарын шаардлага хангасан бэлдэц, хүнсний бүтээгдэхүүн, түүхий эдээр технологийн дагуу шөлтэй хоол, үндсэн хоол, цай, шүүс, соус бэлтгэх., Үйлдвэрлэлд шууд ашиглах боломжтой хүнсний ногоо, түүхий эдийн анхан шатны боловсруулалт хийх., Бэлтгэл бүлгийн өглөөний цай бэлтгэх., Хуваарийн дагуу хоол олгох хэсэг, мах ногооны бэлтгэл хэсэгт ажиллах., Үйлдвэрлэсэн хоолны хэмжээг хоол олгох хэсэгт мэдээллэх, порцын хэмжээг зааж, хяналт тавих.,
Сургууль, багшийн үйл ажиллагаанд мөрдөгдвөл зохих хууль тогтоомж, тушаал шийдвэрийг хэрэгжүүлэх; Сургалтын ажлыг чанарын өндөр түвшинд явуулах, байнга сайжруулах; Цогц чадамжид суурилсан боловсролын стандарт хэрэгжүүлэх; Хүүхэд бүрийг судалж ажиллан, хөгжүүлэх, шударгаар үнэлэх; Сургууль олон нийт, нийгмийн үйл ажиллагаанд идэвхтэй бүтээлч оролцох; Ажлын байрны тодорхойлолт дурдсан бусад ажил үүргийг тус тус гүйцэтгэнэ.
Сургууль, багшийн үйл ажиллагаанд мөрдөгдвөл зохих хууль тогтоомж, тушаал шийдвэрийг хэрэгжүүлэх; Сургалтын ажлыг чанарын өндөр түвшинд явуулах, байнга сайжруулах; Цогц чадамжид суурилсан боловсролын стандарт хэрэгжүүлэх; Хүүхэд бүрийг судалж ажиллан, хөгжүүлэх, шударгаар үнэлэх; Сургууль олон нийт, нийгмийн үйл ажиллагаанд идэвхтэй бүтээлч оролцох; Ажлын байрны тодорхойлолт дурдсан бусад ажил үүргийг тус тус гүйцэтгэнэ.