-Дэлгүүр болон рестораны бараа материалыг анхан шатны баримтын дагуу тулгаж, тоолж хүлээн авч орлого, зарлагын баримтыг хууль дүрмийн дагуу анхан шатны баримтанд үндэслэн үнэн зөв бүртгэх -Бүртгэсэн мэдээлэлд үндэслэн няравын тайланг цаг хугацаанд нь гаргаж, удирдлагад мэдээллэх
Дэлгүүрийн тооцооны нягтлан бодогчийн өдөр тутмын санхүүгийн тооцоог шалгах Тооцоо, ашиг орлогыг тооцох, тайлагнах Зарлага, орлого, нөөцийн бүртгэл явуулах Бараа материалын тооллого хийх, тайлагнах Ажилчдын цалингийн тооцоог хийх, тайлагнах Санхүүгийн дотоод аудит хийх Санхүүгийн мэдээллийг хянах, анализ хийх Санхүүгийн тайлан, тооцоог бэлтгэх
Хүний нөөцийн стратеги, бодлого боловсруулж хэрэгжүүлэх Ажилтан сонгон шалгаруулах, ярилцлага явуулах, элсүүлэх Ажилтнуудын гүйцэтгэл, хөгжилд дэмжлэг үзүүлэх Ажилтан, удирдлагын хоорондын харилцааг дэмжих Хүний нөөцийн мэдээллийн системийг удирдах Ажлын байрны тодорхойлолт, шаардлагыг боловсруулах Ажилтны дотоод журам, бодлогыг хэрэгжүүлэх Хүний нөөцийн тайлан, статистик боловсруулах
Хоолны бэлтгэл хийх Хоолны жор, стандартын дагуу хоол хийх Хоолны чанарыг шалгах Хоолны тоног төхөөрөмжийг цэвэрлэх, засварлах Ажлын байранд аюулгүй байдлыг хангах Хоолны бүтээгдэхүүнийг хадгалах, нөөцлөх Ажлын байранд хамтран ажиллах Хоолны үлдэгдлийг хаях, дахин ашиглахад зориулан ангилах
Банкны үйлчлүүлэгчдийн хүсэлт, асуудлыг шийдвэрлэх Банкны бүтээгдэхүүн, үйлчилгээг танилцуулах Гүйлгээ, дансны мэдээллийг зөвлөгөө өгөх Төлбөрийн систем, картын үйлчилгээний талаар мэдээлэл өгөх Дансны мэдээлэлд хяналт тавих, алдаа засах Хэрэглэгчдийн мэдээллийг нууцлалтай хадгалах Банкны дүрэм, журам, бодлогыг мөрдөж ажиллах Бүтээгдэхүүний борлуулалт, үйлчилгээний чанарыг сайжруулахад дэмжлэг үзүүлэх
Улирлын онцлогт тааруулж шинэ хоолны туршилт судалгаа хийх,Технологи карт боловсруулах, батлуулах , Өртгийн хяналт тавих, үйлчилгээг удирдан зохион байгуулах, хоол үйлдвэрлэлийн бүх шатанд эрүүл ахуйн стандарт мөрдүүлэх,Тоног төхөөрөмжийн багаж хэрэгсэл бүрэн бүтэн байдлыг шалгаж засвар үйлчилгээг хийх ,ариутгал халдваргүйжүүлэлт дагаж мөрдөх,үйлдвэрлэл үйлчилгээг удирдан зохион байгуулах.материалын орц ,гарцын тооцооллыг нягтлан бодогчтой тулгаж хорогдлын тооцоо хийх,түүхий эд материал,хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн хяналт тавьж хэвшүүлэх, гал тогооны эрүүл ахуйн стандартыг хяналт тавих ,орц нормын карт хоол үйлдвэрлэл зохистой дадал бүрдүүлж тайлан боловсруулж дүн шинжилгээ хийх,үйлдвэрлэлийн алдагдал бууруулах,үр ашгийг нэмэгдүүлэх,